donderdag 3 januari 2013

Eenvoudig leren je stress te verminderen


Uit onderzoek van de universiteit van Columbia blijkt dat mensen met teveel stress 27% meer kans hebben op een hartaanval. De schade van de stress staat gelijk aan het roken van 5 sigaretten per dag.

Het onderzoek, dat gedaan is door bestudering van gegevens gedurende een periode van 14 jaar, toont ook aan dat stress het cholesterolniveau doet verdubbelen en de bloeddruk aanzienlijk doet verhogen. 

Uit het onderzoek komt tevens naar voren dat de schade zich pas in de loop der jaren openbaart. Deze schade is dan meestal ernstig, in de vorm van hart- en vaatziekten, beroertes, snelle veroudering, kanker.

Teveel stress maakt tevens dat het psychisch systeem voortdurend onder druk staat en dat uitputting op de loer ligt. Deze uitputting heeft vaak tot gevolg dat je meest kwetsbare kanten en zwakke plekken gaan opspelen, met als gevolg dat je ook tal van psychische en psychosomatische klachten kunt gaan ontwikkelen.

Het is echter voor eenieder eenvoudig te leren om het stressniveau met behulp van een aantal hypnotherapeutische technieken aanzienlijk te verlagen. Dit is niet alleen veel gezonder, maar het komt je functioneren in het algeheel ten goede.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten