woensdag 30 januari 2013

Leestip...!Het afgelopen jaar las ik dit boek. Als je een no-nonsense, goed onderbouwd en toch makkelijk leesbaar boek wilt lezen over gezondheid, het vertragen van veroudering en het voorkomen van tal van ziektes, dan kan ik dit boek aanraden.

Het is een boek waarover, zoals bij alle boeken over voeding, de meningen zijn verdeeld. Neem de informatie tot je, combineer het met wat je al weet, gebruik je verstand en trek zelf je conclusies.

Verburgh (arts, wetenschapsjournalist) schrijft dat: “de meeste ziekten die het Westen plagen in essentie verouderingsziekten zijn: hart- en vaatziekten, dementie, osteoporose, diabetes type 2, achteruitgang van het gehoor en zicht, het wegkwijnen van de spieren en het toenemen van het vetpercentage, hoge bloeddruk, staar enzovoort.” 
De belangrijkste manier om deze verouderingsziekten tegen te gaan is het dagelijks tot je nemen van de juiste voeding.

In zijn boek geeft hij glasheldere informatie en adviezen, gebaseerd op alleen solide wetenschappelijke onderzoeken. 

Wie het boek gelezen heeft kan er, mijns inziens, zijn voordeel mee doen. Verburgh schrijft dat tot je dertigste moeder natuur wel voor je zorgt... Na je dertigste wordt het wellicht verstandig om zelf je verstand te gebruiken, beschikbare informatie tot je te nemen en daar je voordeel mee te doen. Dit boek helpt daar zeker bij.Geen opmerkingen:

Een reactie posten