maandag 18 juni 2012

Preventieve hypnotherapie voorkomt klachten


Veelal zie ik mensen in mijn praktijk die psychische of psychosomatische klachten hebben. Maar uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat ongeveer 1 op de 5 volwassenen voortdurend teveel angst, spanning of stress ervaart. In de meeste gevallen gaat dit ook gepaard met slaapklachten, slechte concentratie en prikkelbaarheid.
Het bedrieglijke van het opbouwen van te veel spanning is dat het zo geleidelijk gaat. Regelmatig zie ik mensen met allerlei klachten die alleen kunnen ontstaan bij een langdurig te hoog spanningsniveau, maar die zelf aangeven ‘weinig last te hebben van spanning’. Je voelt soms zelf niet meer hoeveel spanning je psychisch en lichamelijk vasthoudt. Tot je klachten krijgt die daar het gevolg van zijn.
Als je bemerkt dat al lange tijd veel zaken je te veel energie kosten, als je concentratie achteruit gaat, en je slaapt regelmatig moeilijk of onrustig, dan is de kans groot dat je bezig bent om je algehele spanningsniveau te verhogen. Vroeg of laat krijg je hier lichamelijke of geestelijke klachten door. 
Het goede nieuws is dat het verlagen van je spanningsniveau met wat hypnose-oefeningen eenvoudig en snel werkt. Zo is het voor veel mensen mogelijk om binnen 5 sessies blijvend dusdanig meer rust en ontspanning te ervaren dat bijvoorbeeld klachten rondom angst, te hoge bloeddruk of spanningshoofdpijn verminderen of verdwijnen. 
Veel mensen besteden meer zorg aan het onderhoud van hun auto dan het onderhouden van hun eigen psyche. Zo nu en dan een paar preventieve sessies hypnotherapie gericht op het verlagen van het stress- en spanningsniveau kan helpen om veel klachten te voorkomen. 
Klik hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten