dinsdag 12 juni 2012

Je kunt veel meer dan je denkt dat je kunt


Het leuke van mijn werk is dat ik mensen zie groeien en openbloeien. Een groot deel van de mensen die in mijn praktijk komen hebben klachten. Ze lijden onder angsten, oude onverwerkte emoties, ontregeling van het psychisch systeem door overbelasting en ga zo maar door. 
Maar een ander deel van de mensen komen zonder klachten, maar omdat ze het gevoel hebben dat er meer in hen zit dan dat er uit komt. Ook mensen die eerst met een klacht binnenkwamen, kunnen op dit punt komen.
Je realiseert je dan dat je eigenlijk meer zou kunnen dan je doet, of je voelt dat er allerlei innerlijke processen gaande zijn, dat je bijvoorbeeld allerlei ideeën hebt e.d. , maar het komt niet echt van de grond. Soms herinner je je ook periodes waarin je helemaal in een positief gevoel zat en waarin je veel voor elkaar kreeg, en herken je ook periodes waarin er bijna niets uit je handen komt. De ene keer werkte je onbewuste vóór je, de andere keer werkte het meer tegen je.
In coaching en therapie leer je om in je onbewuste weer op zoek te gaan naar je innerlijke hulpbronnen. Dat zijn je sluimerende capaciteiten en mogelijkheden. Je leert om je eigen innerlijke kracht te gaan gebruiken om je doelen te realiseren. Zonder die innerlijke kracht en zonder onbewuste actieve hulpbronnen is het bereiken van je doel vaak te zwaar en te moeilijk. Maar als je leert om je eigen mogelijkheden aan te boren, je emoties te gebruiken als een energiegevende drive achter je handelen, dan gaan een aantal zaken veel gemakkelijker. Ze worden gedreven en gestuurd door je innerlijke kracht, je innerlijke hulpbronnen.
Klik hier voor meer informatie over therapie & coaching.Geen opmerkingen:

Een reactie posten