maandag 11 juni 2012

ADHD vermindert door voeding


Een onderzoek van het ADHD Research Centrum en de Radboud Universiteit in Nijmegen toont aan dat voeding een belangrijk effect kan hebben op kinderen met ADHD. 
Voor het onderzoek kregen honderd kinderen met ADHD gedurende vijf weken een hypo-allergeen dieet. Dit betekent een dieet waar voedingsmiddelen in vermeden worden waar het lichaam sterk op kan reageren, zoals tarwe, sinaasappels, zuivel, suikers.
Aan het eind van de proefperiode bleek dat 64% van de kinderen na het volgende van het dieet geen ADHD-verschijnselen meer had. 
Al eerder schreef ik iets over het positieve effect van een goede visolie bij ADHD, concentratie- en stemmingsverbetering en de ontwikkeling van hersenen. 

Het lijkt me verstandig om bij ADHD-achtige klachten zeker het voedingselement nader te onderzoeken, alvorens alle pillen voor de dag worden gehaald.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen