Even een kleine wetenswaardigheid:
Het is bekend dat een ei veel cholesterol bevat, en daarom wordt de consumptie, met het oog op hart- en vaatziekten, door veel mensen beperkt.
Maar... een werkzame stof in eieren, fosfolipide (lecithine) zorgt ervoor dat het cholesterol in een ei niet wordt opgenomen door de menselijke ingewanden.
Fosfolipide (lecithine) vermindert namelijk actief de absorptie van cholesterol. In 2001 is dit al uitvoerig onderzocht door de Kansas State University.
In de American journal of clinical nutrition wordt een onderzoek beschreven waarin een groep jongeren vijf maanden lang drie, zeven of vijftig eieren per week aten. Na uitvoerig onderzoek werd er geen verhoging van de cholesterolconcentratie en andere mogelijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten gevonden.
Regelmatig eieren eten is dus absoluut niet slecht voor het cholesterolgehalte in je bloed.
In de American journal of clinical nutrition wordt een onderzoek beschreven waarin een groep jongeren vijf maanden lang drie, zeven of vijftig eieren per week aten. Na uitvoerig onderzoek werd er geen verhoging van de cholesterolconcentratie en andere mogelijke risicofactoren voor hart- en vaatziekten gevonden.
Regelmatig eieren eten is dus absoluut niet slecht voor het cholesterolgehalte in je bloed.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten