woensdag 18 juli 2012

Stephen Covey is overleden


Deze week is in een ziekenhuis in Idaho Falls op 79-jarige leeftijd Stephen Covey overleden. Hij viel in april tijdens een fietstocht door de bergen van zijn fiets en heeft 3 maanden in het ziekenhuis gelegen. Stephen Covey was auteur, trainer en coach en had een zeer succesvolle coachings- en trainingsorganisatie, FranklinCovey.
Stephen Covey was in het verleden hoogleraar aan de Brigham Young University in Utah en heeft lange tijd onderzoek gedaan naar succesvolle mensen. Hij bedoelde daarmee mensen die in alle opzichten een constructief en gelukkig leven leiden. Uit dat onderzoek kwam naar voren dat deze mensen iets gemeenschappelijks hadden. Ze deden iets wat tot een gelukkig, constructief leven leidde.
Hij schreef daarover een boek, “The 7 Habits of Highly Effective People”. Het is een ontzettend inspirerend boek dat je levenslessen leert die van grote waarde zijn! De Nederlandse titel - “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” - suggereert, mijns inziens, te veel dat het om een managementboek gaat, maar je kunt dat ‘leiderschap’ zien als: leiding nemen over je leven.
Het is een boek dat ik iedereen zou aanraden die iets opbouwends wil met zijn leven. Een boek om te lezen en te herlezen. Er zijn er genoeg in omloop van Stephen Covey verkocht al meer dan 20 miljoen exemplaren in 38 talen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten