zaterdag 14 juli 2012

Van je vliegangst afkomen


Het is weer vakantietijd en in deze tijd worden heel wat mensen beperkt in hun mogelijkheden door hun vliegangst. Zonde, want vliegangst is een angst die je goed kunt aanpakken. 
Vliegangst is in de meeste gevallen irrationeel, al houden sommige mensen zich vast aan een rationele verklaring, bijvoorbeeld: ‘De kans dat het vliegtuig naar beneden kan vallen’. Maar diezelfde mensen realiseren zich vaak goed dat de kansen op een dodelijk ongeluk in het alledaagse verkeer veel groter zijn.
Vliegangst heeft veelal te maken met een overmatige behoefte aan controle. Wat weer te maken heeft met wat dieperliggende gevoelens van angst. Die behoefte aan controle kan heel makkelijk ook claustrofobische reacties tot gevolg hebben of spanningsklachten als paniekaanvallen. Deze klachten zijn vaak de reden dat men het vliegtuig mijdt.
Toch is het zeer goed mogelijk om in therapie van je spanningsklachten, je reisangst en je vliegangst af te komen. 
Door de angst achter die klachten aan te pakken en door meer spanning te leren verwerken, bemerk je ook veel meer ontspanning in het dagelijks leven, waardoor spanningsklachten of paniekaanvallen al direct verminderen of verdwijnen.

En daarbij hoeft het aanpakken van je vliegangst in therapie geen jaren te duren. Het lukt de meeste mensen vrij snel om weer te durven vliegen en te reizen. Het is immers zo jammer als je graag dingen zou willen doen en zou willen zien, maar het niet doet, terwijl de tijd voorbijgaat... Kijk hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten