maandag 23 juli 2012

Minder zout verkleint de kans op maagkanker


Het is wellicht algemeen bekend dat veel zout eten ongezond is en slecht voor de bloeddruk, het hart, het vaatstelsel en de kans op een beroerte vergroot. Maar evenzo belangrijk is het wetenschappelijk inzicht dat minder zout de kans op maagkanker verkleint.
Het World Cancer Reseach Fund (WRCF) maakt zich sterk voor een duidelijke vermelding van de hoeveelheid zout in voedingsmiddelen. 
De maximale hoeveelheid zout is dagelijks 6 gram, wat neerkomt op ongeveer een afgestreken theelepeltje, maar het feit is dat de meeste mensen gemiddeld dagelijks zo’n 8,6 gram zout nuttigen.
Maagkanker, waar jaarlijks in Nederland zo’n 1445 mensen aan overlijden, is een slecht te genezen kanker, die bovendien vaak pas in een laat stadium wordt ontdekt. Door minder zout te consumeren en meer groente en fruit te eten kan volgens het WRCF veel ellende voorkomen worden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten