dinsdag 2 oktober 2012

Televisie op de achtergrond schadelijk voor kinderen


Nieuw wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het op de achtergrond aanstaan van de televisie een schadelijke invloed heeft op kinderen.

Het onderzoek werd gepubliceerd in het blad Pediatrics. De onderzoekers van de universiteit van Amsterdam waren geschokt over de grote hoeveelheid uren waarin kleine kinderen soms passief worden blootgesteld aan televisie.

Er werden 1500 huishouders onderzocht. De conclusie was dat kinderen onder de 8 jaar gemiddeld vier uur per dag worden blootgesteld aan televisie op de achtergrond. In de leeftijdscategorie 8 maanden tot 2 jaar kwam men zelfs op een gemiddelde van 6 uur per dag.

Het probleem hiervan is dat kinderen onvoldoende hun vaardigheden en concentratie kunnen oefenen, omdat de geluiden en licht van de televisie hen daar steeds in onderbreekt.

Er werd in het onderzoek aangetoond dat kinderen die in een ruimte spelen waar de televisie op de achtergrond speelt, aanzienlijk minder tijd doorbrengen met één spelletje. Ze zijn eerder geneigd om van de ene activiteit naar de andere te gaan.

Kinderarts Samuels van het Cohen Childen’s Medical Center in New York concludeert dan ook dat hoe meer de televisie op de achtergrond aanstaat, hoe groter het risico op een verhoogde afleidbaarheid bij kinderen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten