vrijdag 5 oktober 2012

Afvallen met hypnose en hypnotherapie


Regelmatig werk ik met mensen die willen afvallen maar die daarin belemmerd worden door een onbewust automatisme. 

Het is in sommige gevallen te gemakkelijk om te denken: “Gewoon minder calorieën tot je nemen en sporten en dan gaat het vanzelf”. Het is vaak gecompliceerder dan alleen wilskracht tonen. Het kan namelijk zijn dat je belemmerd wordt door een sterk innerlijk automatisme. En iets wat automatisch gaat, zet je niet zomaar af. Probeer bijvoorbeeld maar eens naar een woord te kijken en het niet te lezen... Dat gaat automatisch.

Recent wetenschappelijk onderzoek van een Finse universiteit heeft opnieuw aangetoond dat de hersenen van dikke mensen anders werken. Het beloningssysteem in het brein reageert krachtiger op bijvoorbeeld afbeeldingen van voedsel en het voelend vermogen met betrekking tot wat het lichaam nodig heeft aan voedingsstoffen is vaak behoorlijk verstoord.

Met behulp van hypnose en hypnotherapie kun je leren om weer onbewust te voelen en in te schatten wat je eet, en het automatisme dat je voortdurend aanzet tot eten of snoepen te veranderen. Als het dan wél lukt om automatisch anders te eten en af te vallen, en als dan de nieuwe balans in je stofwisseling eenmaal gevonden is, dan gaat afvallen een stuk gemakkelijker. 

Kijk voor HIER voor meer informatie over hypnotherapie.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten