woensdag 10 oktober 2012

Haal meer uit je brein...We hebben veel meer mogelijkheden dan we denken en we vaak benutten. 

Je zou kunnen zeggen dat ons brein in de loop van de tijd (na onze kindertijd) lui wordt. We maken steeds vaker gebruik van gebaande wegen en ingeslepen automatismen, ook in ons denken. 

Dat is zeer nadelig voor onze creativiteit en daarmee voor het gebruik van onze potientiële capaciteiten. Door je brein op de juiste manier te stimuleren haal je letterlijk veel meer uit jezelf. 

Je concentratie verbetert, je focus wordt helderder, je ervaart meer zekerheid daardoor, je krijgt meer grip op emoties, je wordt creatiever, je komt op betere ideeën, je kunt meer gebruik maken van je sluimerende talenten en ga zo maar door.

Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het brein van ouderen harder begint te werken, als compensatie voor de aftakeling van bepaalde functies. Waar bijvoorbeeld bij jongeren bij een bepaalde taak veelal activiteit in één hersenhelft wordt gemeten, zien we dat bij ouderen bij dezelfde taak meer activiteit ontstaat in beide hersenhelften.

Je kunt met hypnotherapeutische technieken en aanvullende technische middelen leren om in therapie je brein daadwerkelijk beter te laten functioneren. Het is een stap in therapie die ik vaak inlas, omdat een beter functionerend brein veel makkelijker uitdagingen oppakt en beter therapeutisch werk gericht op verandering of verwerking aankan.

Ongeveer 10% van mijn cliënten komen niet bij mij omdat ze problemen of klachten ervaren, maar om meer uit zichzelf te halen of om er voor te zorgen dat ze zonder klachten succesvol bezig kunnen blijven. Breintraining is daarbij essentieel. 

In een beperkt aantal sessies kun je op het gebied van het vergroten van je breintechnische mogelijkheden al veel bereiken. Je haalt alleen al daardoor veel meer uit jezelf.  
Bel gerust voor meer informatie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten