donderdag 4 oktober 2012

Doe de goede makkelijke dingen...


We hebben de mogelijkheid om 35% langer en gezonder te leven dan onze statistische levensverwachtingen als we de kennis die beschikbaar is over gezondheid en verouderingsprocessen positief gebruiken.

Ik heb al veel geschreven over eenvoudige en simpele dingen die je makkelijk kunt doen en waarmee je de kans op gezondheidsklachten, zowel lichamelijk als psychisch, aanzienlijk kan verminderen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van het onderzoek van de universiteit van Wageningen onder 20.000 mensen, met de conclusie dat een appel per dag de kans op een beroerte met 52% verlaagt. Hoe simpel is dat!

Het is zo dat je geen honderd dingen hoeft te doen om je gezondheid in goede banen te leiden. De praktijk leert dat je 80% van je gezondheidsissues aanpakt met een handje vol dagelijkse acties. Als je ze dan ook ├ęcht daadwerkelijk doet, en dagelijks.

Dr. Roizen & Dr. Oz, auteurs van het beroemde boek ‘You Staying Young’ schrijven dat, rekeninghoudend met de vernieuwing van de cellen in je lichaam, een goede gezonde gewoonte in een periode van 3 jaar het lichamelijk effect heeft alsof je het al je hele leven gedaan hebt. Wetenschappelijk onderzoek toont zelfs aan dat een gezonde actie voor 3 maanden je statistische levensverwachting al verhoogt.

Kortom: neem zelf het roer in handen, en doe die dingen die je makkelijk zou kunnen doen om je gezondheid en welbevinden in goede banen te leiden. 

Begin vandaag, NU, met een lijst van dingen die goed zouden zijn... en die je makkelijk zou kunnen doen... maar die je toch niet gedaan hebt... En begin daarmee. Die makkelijke dingen, die goed zijn en die je zo zou kunnen doen, maken een groot verschil.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten