donderdag 20 september 2012

Faalangst, Examenvrees en Prestatiedruk


Het duurt nog even voordat de eindexamens beginnen, maar juist daarom is het van belang om nĂș je examenvrees, faalangst of prestatiedruk aan te pakken. Veel mensen wachten daarmee vaak te lang... tot het moment dat het examen, het betreffende moment of de presentatie te dichtbij komt.

Zo op het laatste moment kunnen we dan in therapie en coaching wel wat aanleren om je angst en spanning in de hand te houden, maar veel beter is het om als je hieraan lijdt jezelf een iets langere periode te gunnen om je klacht echt de baas te worden.

Mensen die lijden onder faalangst en prestatiedruk beperken zichzelf vaak bewust en onbewust. Ze zouden veel meer dingen doen, zich veel beter ontwikkelen en zich veel beter voelen als ze het mechanisme van hun onbewuste angst en spanning zouden veranderen.

In hypnotherapie leren mensen die achterliggende mechanismen van hun angst te veranderen, waardoor het van binnen rustig en ontspannen blijft, creativiteit en energie vrij kan stromen en ze weer in staat zijn om te genieten van nieuwe situaties en uitdagingen.

Ik maak het dagelijks mee dat mensen weer meer vrijheid en mogelijkheden ervaren, waar ze vroeger beperkt werden door hun eigen spanning en angst. Wacht niet te lang met het aanpakken van dit soort klachten. Hoe langer je wacht, hoe meer het in je hele leven slijpt, en hoe meer je mist, terwijl de tijd voorbij gaat. 

Voor meer informatie over hypno-psychotherapie bij faalangst, onzekerheid, prestatiedruk kun je hier klikken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten