maandag 3 september 2012

Een half uur investeren in jezelf...
Het afgelopen jaar vond ik het verbazingwekkend hoeveel mijn dochtertje van 6 op school leerde. Ze leerde hele ingewikkelde processen als lezen en schrijven, en dat allemaal in ruim een jaar tijd.

Tegelijkertijd is het vaak schokkend om te zien hoeveel, of beter gezegd: hoe weinig, veel volwassenen bijleren. Nadat hun schoolcarrière afgelopen is stoppen veel mensen met het gericht ontwikkelen. En dan te weten dat school slechts een basis algemene vorming is.

Wat zou er gebeuren als je het komende jaar je een half uur per dag zou verdiepen in manieren om beter te functioneren? Om je doelen te stellen, je uitstellen aan te pakken, je activiteiten op elkaar af te stemmen, je kwaliteiten in beeld te krijgen en ga zo maar door. 

Het antwoord is: Heel veel...!  Want een half uur per dag, is 14 uur in de maand en dat is 182 uur in een jaar. Reken maar dat als je 182 uur investeert in je persoonlijke effectiviteit dat dit een positief effect heeft op heel je leven!

Om je leven te verbeteren hoef je immers geen honderd zaken te veranderen. In de meeste gevallen gaat het om een handvol hardnekkige gewoontes die je moet ombuigen. 

Als je dat doet, mede met het inzicht door een half uurtje per dag aan persoonlijke ontwikkeling te doen en eventueel met wat coaching, dan verandert er ontzettend veel ten goede. Ik maak dat iedere dag mee met mensen.

Over de meeste dingen die je wilt bereiken zijn al boeken geschreven. Veel van die boeken bevatten letterlijk een stappenplan hoe je het kunt bereiken. Het lijkt me een goed begin om in dat half uurtje per dag daar te beginnen. De eerste stap is: Neem een besluit en kom in actie. Hoe klein de stap ook is. Koop een boek, bel een therapeut of coach en ga aan de slag. Stap voor stap... Het is zonde om de tijd voorbij te laten gaan en niet te worden wie je in potentie kunt zijn, en ten volle te kunnen genieten van alles wat je kunt bereiken.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten