zondag 15 april 2012

Water en Thee tegen een hartaanvalIn de American Journal of Epidemiology staat een onderzoek door de Loma Linda Universiteit waarin een makkelijk gezond advies is opgenomen: Drink minimaal 5 glazen water per dag, en de kans op een hartaanval verminderd. 
Net als zoveel gezonde dingen is het makkelijk te doen... en makkelijk niet te doen. Het onderzoek laat zien dat water drinken de kans op een hartaanval verminderd doordat het water in het bloed wordt opgenomen, waardoor het bloed dunner wordt.  Hierdoor verminderd de kans op klontering in het bloed. Datzelfde geldt voor een kleine hoeveelheid, één glas, rode wijn per dag. Makkelijk te doen... en makkelijk niet te doen. Bovendien, voorwaar geen bitter medicijn :-)
Datzelfde geldt ook voor thee. Twee koppen thee per dag zorgt er voor dat de flavonoïden in de thee in het bloed hun werk kunnen doen. Dit zijn natuurlijke anti-oxidanten die het slechte LDL-cholesterol verlagen. Dit geldt trouwens alleen voor zwarte thee of groene thee en niet voor kruidenthee.
Kort samengevat: hoe simpel is het om elke dag wat water, thee en wijn te drinken?  Een grote hoeveelheid aan onderzoeken die regelmatig voorbij komen wijzen uit dat het gezond is. Makkelijk te doen... makkelijk niet te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten