maandag 16 april 2012

Regressie bij tv-programma 'Gepest'
Aanstaande donderdag om 21.30 uur bij RTL4 zal ik in het programma ‘Gepest’ een stukje regressie laten zien bij een meisje die haar pestverleden achter zich wil laten.
Bij regressie gaan we met behulp van hypnose terug naar de ervaringen van toen. Dat betekent dat oude gevoelens, die vaak jarenlang zijn weggedrukt (en nauwelijks zijn verwerkt) weer boven kunnen komen. Daaraan gekoppeld zijn vaak de oude herinneringen. In dit geval zien we in de uitzending dat ze zich namen herinnert van de pesters die ze ‘vergeten’ was. 
Middels regressie en andere technieken kun je daadwerkelijk een pijnlijk verleden verwerken en achter je laten. Veel mensen lopen onnodig lang met gevoelens van angst, minderwaardigheid en onzekerheid rond. Vaak zijn die gevoelens gebaseerd op negatieve ervaringen in het verleden. Die emoties die daarbij horen zijn dan vaak niet of nauwelijks verwerkt en er zijn aantal negatieve overtuigingen in het onbewuste ontstaan die nog steeds de persoon onzeker, minderwaardig of angstig maken. Je kunt dan wel weten dat het niet zo is, dat het niet logische is... maar toch voelt het zo. 
Met hypnotherapie veranderen we daadwerkelijk het achterliggende gevoel door de verdrongen emoties in een proces van verwerking te brengen en negatieve overtuigingen en andere belemmerende automatismen te veranderen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten