donderdag 22 november 2012

Gelukkige jongeren verdienen later meerOnderzoek onder 15.000 adolescenten wijst uit dat jongeren die lekker in hun vel zitten, later ook meer geld gaan verdienen.

Bij de meting werden andere factoren die salaris kunnen beïnvloeden, zoals intelligentie, weggefilterd. 

De verklaring hiervoor kan gezocht worden in het feit dat jongeren die lekkerder in hun vel zitten gemakkelijker doorzetten, eerder risico's durven nemen, sneller stappen zetten, beter presteren en bijvoorbeeld vaker of eerder een diploma behalen. Ook bouwen zij betere sociale vaardigheden op, die van groot belang zijn voor bijvoorbeeld promotiekansen.

In therapie met jongeren merk ik vaak hoe belangrijk het is om bepaalde bewuste en onbewuste vaardigheden aan  te leren. Jongeren die bijvoorbeeld beter om kunnen gaan met angst, onzekerheid en stress presteren direct beter op school of in sociaal opzicht.

Het positieve van therapie op jonge leeftijd is dat processen vaak gemakkelijker te beïnvloeden zijn dan bij ouderen. Jongeren zijn flexibeler en leren sneller nieuwe innerlijke strategieën en vaardigheden aan.

Als je als ouder merkt dat je kind niet goed in z’n vel zit, doe je er verstandig aan om tijdig aan de bel te trekken en zo veel teleurstelling - ten koste van het zelfbeeld en het gevoel van eigenwaarde van je kind - te vermijden.


1 opmerking:

  1. bull shit de loonen zijn aleen omlaag gegaan we moeten meer betallen dan ouderen slechteren pensoen ze willen de ontslach recht versoepelen en dus we komen makelijker op straat te staan en we moeten aleen langer werken er is meer werk druk straks moeten we tot en met 70 jaar werken en de meeste halen de 80 niet eens en de werkdruk word steeds hoger en de herstel van de ecnomie kan wel langer dan 10 jaar zijn.


    BeantwoordenVerwijderen