dinsdag 14 mei 2013

Champagne heeft een positief effect op het brein



Nieuw wetenschappelijk onderzoek van de University of Reading (UK) toont aan dat champagne, in tegenstelling tot andere alcoholische dranken, een positief effect heeft op het brein.

Champagne bevat namelijk een stofje dat de kleine fenolische verbindingen in het brein stimuleert, waardoor er een meetbare verbetering optreedt in het ruimtelijk geheugen.

Hierdoor kunnen we signalen die binnenkomen beter onthouden en dus ook beter leren. 

Het stofje in de champagne smelt samen met de eiwitten in het brein en heeft daarop een stimulerend effect. 

Het afzwakken van het geheugen door de afname van eiwitten in het brein bij het ouder worden kan hiermee mogelijk worden uitgesteld doordat de aanwezige eiwitten optimaler benut worden. 

Er zal nog veel onderzoek gedaan moeten worden, maar het kan natuurlijk geen kwaad om zo nu en dan een fles te laten knallen... In het onderzoek wordt gesproken over één tot twee glazen per week. 



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen