maandag 8 april 2013

Op een gezonde manier je bloeddruk verlagenWetenschappelijk onderzoek toont aan dat hypnotherapie zeer werkzaam is voor het verminderen van veel vormen van hoge bloeddruk. Zowel op de korte, middellange en lange termijn is het effect van hypnotherapie zeer positief.

De reden hiervoor is gelegen in het feit dat we door het werken met het onbewuste niet alleen het automatisme van de spanningsregulatie gunstig kunnen beïnvloeden, maar dat we heel direct het bloeddrukregulerend systeem kunnen beïnvloeden.

Dat bloeddrukregulerend systeem werkt zo nauwkeurig dat gemeten kan worden dat alleen al het denken aan lichamelijke activiteit en het praten over bijvoorbeeld conflictsituaties de bloeddruk verhoogt.

Bij het verschijnsel ‘hoge bloedruk’ horen soms ook bepaalde persoonlijkheidskenmerken en bepaald gedrag. In die gevallen kan er in therapie eventueel ook inzichtgevend, emotieverwerkend of gedragsveranderend worden gewerkt.

Daarnaast kunnen we in hypnotherapie rechtstreeks werken aan het verlagen van de bloeddruk of het verminderen van de bijkomende klachten, als hoofdpijn, duizeligheid, blozen, hartkloppingen, oorsuizen, verminderde concentratie en emotionele instabiliteit.

Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat een enkele hypnotherapeutische sessie van veertig minuten de bloeddruk één dag aanzienlijk doet dalen. Het gaat er om dat de cliënt in therapie leert om dit zelf, onbewust, te doen. Zo leert de cliënt zichzelf van binnen uit, onbewust - en dus los van denken en weten - permanent te sturen richting een relaxter gevoel en een gezonde bloeddruk.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten