Met twee tickets voor James Blunt in The Royal Albert Hall in Londen op mijn bureau, is het goed om even uit te rusten na een lange dag werken ;-)
maandag 30 september 2013
donderdag 26 september 2013
woensdag 25 september 2013
De effecten van schreeuwen tegen je kinderen
maandag 23 september 2013
zondag 22 september 2013
zaterdag 21 september 2013
Stop met dat dieet en ga afvallen!
Het afgelopen jaar heb ik met behulp van hypnose en hypnotherapeutische technieken heel veel mensen behandeld met eetproblemen, vreetbuien, overgewicht en moeite met afvallen.
Vaak ging dat samen met een beschadigd zelfvertrouwen en onder het probleem lijdende eigenwaarde.
En dat is niet zo gek, want als het door de jaren heen telkens mislukt om blijvend af te vallen, dan zou je er moedeloos van worden. Je begint aan jezelf te twijfelen, aan je wilskracht, je doorzettingsvermogen.
Geloof me, ik zie het bijna dagelijks. Dat het je niet lukt om af te vallen, heeft niets met doorzettingsvermogen of motivatie te maken.
Maar... in dieetboeken of in televisieprogramma’s zie je zo vaak hoe mensen ‘het voor elkaar krijgen’ en doorzetten. Het afgelopen jaar heb ik ook verschillende mensen gezien die zelfs meededen met dat soort programma’s. Ze vielen inderdaad af... voor een jaartje of iets langer...
Vijfennegentig (95!) procent van mensen die met een dieet afvallen, eindigen uiteindelijk zwaarder. Hoe komt dat nou...
Zodra we op dieet gaan of heel bewust onszelf voedsel gaan ontzeggen, registeren we onbewust dat we iets niet meer mogen, dat iets schaars is geworden, dat iets niet meer voor handen is.
Dat is op onbewust niveau een ernstige situatie. Iets wat prettig was en belangrijk was, valt weg. We registreren dat onbewust, op een heel instinctief niveau.
En dan ligt er, als het ware, een mechanisme als een krokodil in het water stil te wachten tot er een zwak moment komt en datgene weer voorhanden is. Dan gaan de remmen los, vaak nog meer dan vroeger en krijgt het lichaam signalen om het ook vast te houden.
De connectie tussen eten en voelen wordt dan opnieuw verstoord en je bent weer terug bij af. Over die ‘connectie tussen eten en voelen’, later meer. Want ook dat is heel belangrijk: dat je onbewust leert automatisch te voelen wat je eet en wat genoeg is, en daarnaar automatisch gaat handelen.
Mijn advies is daarom simpel: stop met dat dieet, stop met afslankpillen en andere afslankmiddelen en pak je probleem aan op het gebied waar het ligt. Bij jezelf, in je ingesleten onbewuste automatismen. Al het andere is gedoemd te mislukken en is ook beschadigend voor je eigenwaarde en zelfvertrouwen.
Bel maar even als je vragen hebt over hoe en wat met betrekking tot jouw eetprobleem. Tel. 078 - 61 61 427
vrijdag 20 september 2013
Je angst, onzekerheid en spanning de baas
woensdag 18 september 2013
dinsdag 17 september 2013
Het wissen van herinneringen
Nieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het mogelijk is om bij muizen selectief de herinneringen aan drugsgebruik te wissen, zonder daarbij de goede herinneringen aan te tasten.
In het onderzoek bleek dat het daardoor veel gemakkelijker werd voor de muizen om af te kicken van hun methamfetamine verslaving.
In dit onderzoek werd het brein van de muizen op relatief eenvoudige wijze biochemisch gemanipuleerd. Het is maar de vraag of dit in de toekomst van nut gaat zijn bij het veel complexere menselijke brein.
Echter, wat veel mensen niet weten is dat ze heel goed geholpen kunnen worden bij het achter zich laten van vervelende ervaringen of een pijnlijk verleden.
Als je dat namelijk onvoldoende doet, dan zijn er vaak te veel triggers die de oude gevoelens oproepen, waardoor je vaak - net als de muizen die eerst moeilijk konden afkicken omdat alles ze herinnerde aan drugs - in oude emoties en oud gedrag verzeild raakt.
Als we met behulp van hypnose en hypnotherapeutische technieken de emotionele lading van gebeurtenissen verwerken, dan bemerk je dat je diep van binnen herinneringen loslaat. Het gaat dan steeds meer moeite kosten om ze op te roepen.
Dat lukt je niet in een bewust proces. Hoe meer je niet aan iets wilt denken, hoe meer je er mee bezig gaat. Voor het ècht loslaten van pijnlijke herinneringen heb je onbewuste strategieën nodig.
Daarnaast kunnen we het brein leren om goed te worden in het oproepen van prettige en opbouwende herinneringen, waardoor deze voorrang krijgen en je gemakkelijker nieuw constructief gedrag aanleert.
Hier ligt vaak een belangrijke oplossing bij het achter je laten van een moeilijke fase in je leven, bij een nieuwe start maken en bij het echt doorbreken van hardnekkige gewoonten zoals een eetverslaving of roken.
maandag 16 september 2013
donderdag 5 september 2013
woensdag 4 september 2013
Geldzorgen en armoede beperken ons brein
Het is alsof ze te weinig bandbreedte hebben om ook over andere zaken - die vaak grote invloed hebben en waar oplossingen kunnen liggen - na te denken.
Na een maandje vakantie ben ik sinds deze week weer fulltime in mijn praktijk aan de slag. Vakantie is bij mij ook altijd een tijd voor bijstelling van doelen en nieuwe plannen. Ik heb er weer zin in!
Abonneren op:
Posts (Atom)