donderdag 10 mei 2012

Wie ben ik? en Wat wil ik?Regelmatig komen cliĆ«nten in mijn praktijk voor coaching en hypno-psychotherapie met vragen als: “Wat wil ik nou echt?”, “Waar ben ik nou goed in?”. Ze hebben vaak het gevoel dat er meer in hen zit, dan dat er uit komt. Ze ervaren weinig passie, weinig bezieling bij de dingen die ze doen. 
In coaching, vaak gecombineerd met therapeutisch werk, leer je stap voor stap dichter bij jezelf te komen. Bij wie je diep van binnen werkelijk bent. In de loop van je leven kan het zijn dat je steeds meer verstrikt raakt in denkprocessen, en dat je steeds minder begint te voelen. Je raakt het contact met jezelf kwijt. Je blokkeert met je denken allerlei onbewuste automatische functies die je nodig hebt om te voelen wat je wilt, capaciteiten in jezelf aan te boren, je zeker te voelen en te genieten. 
Vaak kunnen mensen dan ook moeilijk keuzes maken. Alle keuzes hebben voor- en nadelen, en aan veel opties zitten tegenstrijdige gevoelens vast. Men blijft dan vaak hangen in het eindeloos afwegen van de voor- en nadelen. Als je in het proces van personal coaching leert om meer te voelen wat je wilt, dan begin je automatisch - vanuit je onbewuste - beter te selecteren en wordt een keuze maken een vanzelfsprekend, van binnenuit gedreven, proces.
Als je door dit soort stagnaties te weinig uit jezelf haalt of als je klachten ervaart is het noodzakelijk dat je er in coaching en therapie aan werkt, maar in principe is het voor een ieder verstandig om af en toe eens je eigen functioneren met een coach tegen het licht te houden en weer feeling te krijgen met wie je bent en wat je wilt bereiken in je leven. 
Doordat je in coaching en therapie stap voor stap de dingen aanpakt en vooruit gaat zie je ook dat angsten en onzekerheden, alleen al daardoor, aanzienlijk verminderen.
Voor meer informatie over personal coaching kijk op Coaching & Therapie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten