woensdag 16 juli 2014

Intensief facebook-gebruik zorgt voor problemenNieuw onderzoek aan de universiteit van Missouri brengt opnieuw aan het licht dat intensief twitteren en Facebook-gebruik een nadelig effect heeft op je relatie.

Het gebruik van Facebook en twitter nemen in veel gevallen de rol van sociale contacten over. De behoefte aan echt sociaal contact wordt middels het surrogaat van de social media tijdelijk bevredigd, waardoor er (onbewust) minder geïnvesteerd wordt in echt contact met je partner.

Daarnaast wijst onderzoek uit dat intensief Facebook-gebruik gevoelens van jaloezie aanwakkert, zowel bij de Facebook-gebruiker als bij de partner. 

Eerder onderzoek heeft uitgewezen dat Facebook-gebruik een nadelig effect kan hebben op je algeheel gevoel van welbevinden en zelfwaardering. De Facebook-gebruiker die regelmatig geconfronteerd wordt met de leuke momenten uit het leven van anderen kan daardoor een negatievere kijk op het eigen leven ontwikkelen. In het eigen leven kennen we ook immers de minder leuke kanten.

Kortom… je kunt wel raden hoe het advies luidt…
Geen opmerkingen:

Een reactie posten