donderdag 20 juni 2013

Applaus is onvoorspelbaarZweedse onderzoekers van de universiteit van Uppsala deden een leuk onderzoek naar applaus en sociale druk. De conclusie van het onderzoek is dat de duur van een staande ovatie net zo onvoorspelbaar is als het weer.

Wanneer de helft van het publiek klapt, zijn mensen tien keer sneller bereid om in te haken, dan wanneer er maar vijf procent klapt. Gemiddeld start iemand met klappen na 2,1 seconden en na 2,9 seconden haakt de hele zaal in. Een gemiddeld applaus duurt dan 6,1 seconden.

De meeste mensen klappen ongeveer tien keer, maar een klein groepje mensen klapt hardnekkig door tot rond de twintig keer.

Uit het onderzoek blijkt dat de sociale druk om te klappen niet veroorzaakt wordt door je buurman die klapt, maar door het volume van het klappen in de zaal. 

En voor degenen die regelmatig op het podium iets moeten presteren... Uit analyse van videobeelden blijkt dat de kwaliteit van de presentatie of het optreden niet in direct verband staat met de duur van het applaus.Geen opmerkingen:

Een reactie posten