maandag 7 september 2015

Sneller verkouden door weinig slapenNieuw wetenschappelijk onderzoek toont aan dat proefpersonen die minder dan zes uur per nacht slapen een 4,2 grotere kans hebben om verkouden te worden, dan mensen die meer dan zeven uur slapen.

In het onderzoek is rekening gehouden met andere factoren die van invloed waren op verkoudheid, en nog steeds bleef deze conclusie overeind.

Leeftijd, geslacht, stressniveau, opleidingsniveau, inkomen en andere factoren hadden eveneens geen invloed op de conclusie dat te weinig slaap leidt tot een grotere kans op verkoudheid.

Een gezonde slaap, zo bevestigen steeds meer onderzoeken, is van wezenlijk belang voor de gezondheid en het algeheel psychisch welbevinden.

Regelmatig behandel ik mensen wiens slaappatroon ontregeld is en die zichzelf uitputten door onvoldoende of niet optimaal te slapen. Ze verwerken slecht, worden prikkelbaar, hebben weinig veerkracht etcetera. 

Voor alle mensen met slaapproblemen geldt: Blijf er niet lang mee rondlopen. Slapen is een onbewust proces en (beter) slapen kun je leren!Geen opmerkingen:

Een reactie posten