woensdag 9 september 2015

Mommy
Mijn vaste bloglezers weten dat ik dol ben op de films van Xavier Dolan. Ik heb wegens drukte een tijdje niet op dit blog geschreven, en zodoende niet bericht over de laatste prachtfilm van Dolan, ‘Mommy’ (die al weer een tijdje in de bioscoop en op dvd te zien is).

De film gaat over de 14 jarige Steve die, met zijn ADHD, gevangen zit in een explosieve wereld van emoties en impulsen die op hem afkomen. In het verhaal wordt hij geconfronteerd met een (fictieve) nieuwe Canadese wet die voorschrijft dat kinderen die niet binnen de ‘normale kaders’ vallen over gedragen dienen te worden voor behandeling aan de autoriteiten.

Al eerder maakte Xavier Dolan (op 20 jarige leeftijd) een bijzondere film over de moeder-zoon relatie met de film ‘Je tué ma mère’ (I killed my mother). Deze film is opnieuw een indringend portret van de moeder-zoon relatie en zet aan tot denken over de maatschappelijk vraag: "Hoe om te gaan met mensen die een andere dan doorsnee benadering nodig hebben om te groeien en te ontwikkelen?"

Tommy werd op het filmfestival in Cannes bekroond met de Juryprijs. Als Dolan liefhebber zou ik zeggen: Bekijk alle vijf zijn films, ze zijn het waard.Geen opmerkingen:

Een reactie posten