dinsdag 3 februari 2015

De gevaren van bingewatching


Onderzoeker Yoon Hi Sung van de universiteit van Texas waarschuwt voor de verslavende gevaren van bingewatchen. Dit achter elkaar kijken van meerdere afleveringen van een serie is de laatste tijd enorm in opkomst, mede door de opmars van dvd-boxen, netflix en andere video-on-demand diensten.

Er werd op de universiteit van Texas onderzoek gedaan onder 316 televisiekijkers in de leeftijd van 18 tot 29 jaar, en er werd een duidelijk verband gevonden tussen het televisiegebruik en negatieve en sombere gevoelens.

Volgens de onderzoekers hebben veel mensen een gebrek aan zelfcontrole en kunnen ze het niet laten om weer een volgende aflevering  te kijken, ook al liggen er andere belangrijke taken te wachten. 

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat eenzaamheid, depressie en een gebrek aan zelfcontrole bijdragen aan binge-gedrag in het algemeen. 

Het lijkt heel onschuldig, ontspannend gedrag, maar kan mensen gemakkelijk in een negatieve vicieuze cirkel brengen van uitstel, passiviteit en depressieve stemmingen.Geen opmerkingen:

Een reactie posten